Υπό αμφισβήτηση από τους Τούρκους 130 βραχονησίδες σήμερα στο Αιγαίο. Αύριο 230 και πάει λέγοντας.....

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη συνομιλία του με τους Τούρκους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα Ίμια και αμφισβήτησε την κυριαρχία σε πολλές βραχονησίδες του Αιγαίου.

«Στις προκλήσεις απαντάμε με χαμόγελο. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το διαβάσουν με λάθος τρόπο. Πάντα έχουμε μια απάντηση να δώσουμε στις εχθρικές συμπεριφορές», δήλωσε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα και «η γεωγραφική θέση είναι η μοίρα. Και δεν διαλέγουμε τους γείτονες».
Αμέσως μετά όμως Γιλντιρίμ μίλησε και για την παρουσία του Πάνου Καμμένου στα Ιμια. « Για μας δεν έχει αξία να πάει ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας και να ποζάρει εκεί. Στο Αιγαίο υπάρχουν 130 βραχονησίδες μεγάλες, μικρές και αυτές δεν έχουν ιδιοκτήτη, δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν. Ετσι είναι από παλιά. Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι τωρινά. Εχουν μεγάλο παρελθόν».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε πως για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς προκάλεσε απογοήτευση και ανέφερε πως έχει γράψει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πως του ανέφερε να επανεξεταστεί το θέμα αυτό και τόνισε ότι του «εξέφρασε την επιθυμία της έκδοσής τους». Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως δεν έχει λάβει απάντηση στην επιστολή του.

Σχόλια