Νέα πρόκληση των Αλβανών εθνικιστών κατά της μειονότητας: Έσκισαν την Ελληνική σημαία

Μέλη του εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» του ακραίου κοσσοβάρικης καταγωγής Ταχίρ Βελίου, κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο κέντρο του χωριού, την έσκισαν και στη συνέχεια ανέβασαν φωτογραφίες στη σελίδα τους στο Facebook.
Μάλιστα, οι Αλβανοί εθνικιστές εξέδωσαν και προκλητική ανακοίνωση περιγράφοντας τα κατορθώματά τους, που έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού. Στην ανακοίνωση, ουσιαστικά χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια, ως αντίποινο στη στάση που κρατά η Ελλάδα στο τσάμικο.
Διαβάστε την ανακοίνωση του «Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία»:
«Χθες κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία.
Ο Ταχιρ Βελίου Πρόεδρος ΚΕΑ.»

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/nea_proklisi_ton_albanon_ethnikiston_kata_tis_meionotitas_eskisan_tin_elliniki_simaia_photos-64866780/

Σχόλια