Σοβαρότατη πρόκληση με προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού ενήργησαν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, με τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να προχωρούν μάλιστα ακόμα και σε προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού.
Ειδικότερα, δύο τουρκικά F-4 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 13:32. 
Στις 13:57 τα δύο τουρκικά Phantom (F-4) πέταξαν σε μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, ενώ στις 14:00 βγήκαν από το FIR Αθηνών.
Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. 
Ξεκίνησαν τις χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από τον ελληνικό εναέριο χώρο. 
Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 χωρίς να έχουν λάβει άδεια πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά!

Σχόλια