Έκρηξη στο hot spot της Μόριας στην Λέσβο με 2 νεκρούς και πάνω από 6 τραυματίες

Τεταμένη ήταν η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας στην Λέσβο τα μεσάνυκτα 25 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που επικαλούνται τοπικά μέσα, σημειώθηκε μία έκρηξη γκαζιού – προφανώς ήταν αναμμένη σόμπα – από την οποία έχασε τη ζωή της μία γυναίκα και ένα μικρό παιδί. 
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν ακόμα 3 τραυματίες ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν συνεχώς τραυματισμένα άτομα…
Προκλήθηκε έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά όπου είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες. 
Μετά την έκρηξη, πρόσφυγες προκάλεσαν ένταση και επεισόδια εντός του κέντρου φιλοξενίας. 
Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει το lesvosnews κόντρα σε όλες τις υποσχέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, για αποσυμφόρηση των νησιών που δέχονται τα κύματα μεταναστών από την Τουρκία, η Ύπατη Αρμοστεία υπό τις ευλογίες του Ελληνικού Κράτους, αλλά και την ανοχή του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ετοιμάζουν νέες υποδομές φιλοξενίας μεταναστών στον Καρά Τεπέ, αλλά και στη Λάρσο της Μόριας.
Στις επίσημες σελίδες της Ύπατης Αρμοστείας, έχουν ήδη δημοσιευθεί οι προκηρύξεις διαγωνισμών για την ανάληψη των εν λόγω έργων, για τα οποία έχουν γίνει ήδη και τα σχετικά τοπογραφικά.
Είναι απορίας άξιον, πως ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός προβαίνει σε δηλώσεις ένθεν και εκείθεν, ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων υποδομών φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, από τη στιγμή που ξεκάθαρα και με τον πιο εμφανή τρόπο, η Ύπατη Αρμοστεία προχωρά στην υλοποίηση της κατασκευής των νέων HotSpot στη Λέσβο και προφανώς έχει πάρει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, από τις τοπικές υπηρεσίες.
Είναι επίσης εμφανής η κοροϊδία της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους και φορείς της Λέσβου, με τους οποίους είχε προσφάτως σύσκεψη στην Αθήνα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και είχε συμφωνηθεί η άμεση λήψη μέτρων, για την ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου από τους μετανάστες.
Θα πρέπει για μία ακόμα φορά να ξεκαθαρίσουμε, ότι η Λέσβος έχει δείξει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αλληλεγγύη του προς τους μετανάστες, ωστόσο εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, είναι ότι αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι δεν ήρθαν στη Λέσβο ούτε για να μείνουν εδώ, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.
Θέλουν να φύγουν από τη Λέσβο και το φωνάζουν με κάθε τόνο εδώ και οχτώ μήνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί μας.
Αντί λοιπόν να κατασκευάζουν νέες υποδομές φιλοξενίας μεταναστών, καλύτερα θα ήταν να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να βρεθεί ουσιαστική λύση για τους μετανάστες και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων.

Σχόλια