Αρχίζουν σήμερα στην Ελβετία οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί για το Κυπριακό

Αρχίζουν σήμερα στο Μον Πελεράν της Ελβετίας οι εντατικές συνομιλίες του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με επίκεντρο την εδαφική πτυχή του Κυπριακού.

Την τυπική έναρξη των συνομιλιών θα κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο ξενοδοχείο Le Mirador Resort, όπου διαμένουν οι αντιπροσωπείες των δυο πλευρών καθώς και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη σύντομη ομιλία του αναμένεται να εκφράσει τη σθεναρή στήριξή του στη διαδικασία και αν απονείμει τα εύσημα στους δύο ηγέτες για την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει ώστε να επιτευχθεί συνολική λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνάντησης των δυο ηγετών, από τις 09:40 μέχρι τις 10:00 το πρωί θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και θα ακολουθήσει η λήψη φωτογραφιών από τα ΜΜΕ.

Από τις 10:10 μέχρι τις 10:25, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα προβεί σε δήλωση στα ΜΜΕ. Από τις 10:30 μέχρι τις 11:15 ο κ. Μουν και οι δυο ηγέτες θα προβούν σε σύντομες εναρκτήριες δηλώσεις.
Θα ακολουθήσει συζήτηση από τις 11:15 μέχρι τις 12:15 και από τις 12:30 μέχρι τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα.

Μετά τη συμμετοχή του στην έναρξη των συνομιλιών είναι προγραμματισμένο ο κ. Μπαν Κι Μουν να αναχωρήσει από την Ελβετία.

Σχόλια