Έλληνες αφήστε την παραφιλολογία για τα κανάλια και ακούστε τι λέει ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα

Συνεχίζεται το νέο-οθωμανικό παραλήρημα του «σουλτάνου» Ερντογάν, που κατά τη διάρκεια συνεδρίου προχώρησε σε νέες προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε ότι οι Τούρκοι «θα προστατεύσουν τους ομοεθνείς τους» στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μεσόγειο και την Κεντρική 

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα «όρια της καρδιάς» του και τα διαχώρισε από τα σύνορα της χώρας του. «Όπως λέω πάντα, τα φυσικά σύνορά μας είναι διαφορετικά από τα όρια της καρδιάς μας. Από την Ευρώπη στα βάθη της Αφρικής, από τη Μεσόγειο στις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Τα αδέλφια μας που ζουν σε αυτές τις γεωγραφικές τοποθεσίες είναι όλοι μέσα στα όρια της καρδιάς μας» είπε ο κ. Ερντογάν, και ισχυρίστηκε ότι οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή έχει άμεση σχέση με την Τουρκία. 
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται με αφορμή την «εμμονή» του Ερντογάν να συμμετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση στη Μουσούλη, κάτι το οποίο οι ιρακινές αρχές του έχουν απαγορεύσει. 
«Η Τουρκία θα παίξει οπωσδήποτε ρόλο στην ανάπτυξη του Ιράκ και της Συρίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στα αδέλφια μας εκεί στη μάχη τους εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο –αν αυτό χρειαστεί» είπε σχετικά ο κ. Ερντογάν. 

Σχόλια