Άννα Κορακάκη: Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς του Ρίο

«Η ομοσπονδία δεν με βοήθησε αρκετά, ή όσο χρειαζόταν, ή όσο άξιζα», είπε με νόημα η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ρίο 

Κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην σκοποβολή με αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων, μόλις στα 20 της χρόνια, η Άννα Κορακάκη είναι ήδη Ολυμπιονίκης. Όπως η ίδια ευχήθηκε μετά από την εξαιρετική της εμφάνιση, «ας ελπίσουμε ότι το δικό μου μετάλλιο θα είναι η αφετηρία για τις επιτυχίες της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο». 

Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας της καθώς και το ότι η σκοποβολή «χρόνια δεν κοιτά», η Άννα Κορακάκη, θεωρητικά τουλάχιστον, έχει ένα μακρύ μέλλον μπροστά της, καθώς η συμμετοχή της σε 7 ή 8 Ολυμπιάδες δεν είναι κάτι ανέφικτο. Η τρίτη θέση του βάθρου την οποίαν επέτυχε η Άννα Κορακάκη στο Ρίο της Βραζιλίας συνιστά την πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στην σκοποβολή από το 1920. Και αύριο το βράδι (21:25 ώρα Ελλάδας) θα διεκδικήσει τη διάκριση και στο αγώνισμα των 25 μέτρων, πάντα με αεροβόλο πιστόλι.

Η Ελλάδα υποδέχτηκε το πρώτο μετάλλιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο με μεγάλο ενθουσιασμό, παρόλο που η σκοποβολή δεν συγκαταλέγεται ούτε ανάμεσα στα πιο δημοφιλή, ούτε καν στα θεαματικά αθλήματα. Ωστόσο, η εικόνα της 20χρονης πρωταθλήτριας αγκαλιά με τον πατέρα και προπονητή της, ντυμένους στα εθνικά χρώματα ήταν αρκετή για να συγκινήσει κάθε Έλληνα. Όπως είθισται, οι πολιτικοί ηγέτες έσπευσαν να συγχαρούν με μηνύματά τους την Άννα Κορακάκη. 

Σχόλια