Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε για ακόμη μια φορά λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, με αποτέλεσμα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας. 
Ο Έλληνας αθλητής, με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200(!) στην εκτέλεση συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς, αγωνίστηκε δεύτερος και παρέμεινε πρώτος μέχρι τέλους καθώς ο βραζιλιάνος αθλητής και κύριος αντίπαλός του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία. 
Μετά την απονομή, ο μεγάλος μας Ολυμπιονίκης δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει: «Για μένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο εθνικός ύμνος και θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα». Ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, «έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι' αυτό και είχαμε προπονηθεί πολύ καλά. Θέλει πολλή δουλειά και λίγη τύχη», πρόσθεσε. 
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Σχόλια