Οι αναρχικοί στον χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαλύουν τα πάντα και κάνουν ότι θέλουν με το αριστερό κράτος να μένει απαθές

Το σίριαλ της ντροπής με το παράνομο κάμπινγκ και φεστιβάλ στους χώρους του Πανεπιστημίου συνεχίστηκε χθες, με τους ακαδημαϊκούς κύκλους αλλά και το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, να καταδικάζουν σε σκληρή γλώσσα το φεστιβάλ και να κάνουν λόγο για ανομία.

Κάθε μέρα, οι χώροι του Πανεπιστημίου όπου στεγάζεται η Νομική και η Φιλοσοφική γεμίζουν από μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται από τα κέντρα φιλοξενίας στους χώρους του Πανεπιστημίου και παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, για να αποχωρήσουν αργά το βράδυ. Περίπου 200 σκηνές και γύρω στα 400 άτομα έχουν ήδη εγκατασταθεί στο χώρο, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των μεταναστών που μεταφέρονται κάθε μέρα.

Οι πόρτες σε κάποιους ορόφους είναι σπασμένες, οι τοίχοι εντός τους πανεπιστημίου είναι λερωμένοι με συνθήματα, ενώ σύμφωνα με τους καθηγητές του Ιδρύματος δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις υλικές ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο της Νομικής, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη δραστηριότητα, καθώς οι «αλληλέγγυοι» που διοργανώνουν το 10ήμερο φεστιβάλ δεν επιτρέπουν την είσοδο φοιτητών και εκπαιδευτικών εντός των αιθουσών. Ο χώρος απέξω έχει γεμίσει σκηνές και χημικές τουαλέτες, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν καζάνια που έχουν τοποθετήσει οι καταληψίες για να μαγειρεύουν. Ενα μεγάλο μέρος των χώρων στάθμευσης έχει καταληφθεί, με τους «αλληλέγγυους» να έχουν κλείσει με το «έτσι θέλω» όλες τις κεντρικές εισόδους των κτιρίων προς το κεντρικό πάρκο του ΑΠΘ.

Μάλιστα οι ταραχές δεν περιορίζονται στον πανεπιστημιακό χώρο, καθώς κάθε μέρα οι διοργανωτές του φεστιβάλ θα κάνουν μηχανοκίνητες πορείες, στο πλαίσιο «διαμαρτυρίας», ενώ χθες έβαψαν ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ με γκράφιτι, γράφοντας στ’ αγγλικά «πολεμήστε τα σύνορα».

Σχόλια