Βασανιστήρια, τραυματισμοί, αγριότητες απάνθρωπες πράξεις και στο βάθος θανατική ποινή στην Τουρκία! Οι εδώ ψευτοευαίσθητοι αριστεροί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι;

Μετά τις σοκαριστικές εικόνες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τα βασανιστήρια Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, Ευρώπη και ΗΠΑ έστειλαν τελεσίγραφα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις δηλώσεις του για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, απαντώντας σε συνθήματα υπέρ της εκτέλεσης των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής της εσχάτης των ποινών, τονίζοντας ότι σε μία δημοκρατία “δεν μπορεί να αγνοείται η βούληση του λαού”.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε δηλώσει το Σάββατο ότι, αν και η θανατική ποινή δεν υπάρχει στο νομικό σύστημα της χώρας, η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε μια αντίστοιχη πραξικοπηματική προσπάθεια “να μην επαναληφθεί”.

Σχόλια