Προκλήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου

Προκλήσεις των Τούρκων χθές το απόγευμα στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας εντός πενταλέπτου τέσσερις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά, καθώς και 20 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. 
«Συμπτωματικώς» όλα αυτά λίγες ώρες μετά το φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινουπόλεως με τους 40 και πλέον νεκρούς και τους περισσότερους από 100 τραυματίες, μία μόλις μέρα μετά το διπλό «κλείσιμο» των υποθέσεων  του «Μαβί Μαρμαρά» με τους Ισραηλινούς και της καταρρίψεως του ρωσικού μαχητικού στη Συρία με τη Ρωσία, γεγονός που αποδεικνύει με τον πλέον πασιφανή τρόπο την άμεση προσπάθεια «εκτονώσεως» των όποιων σοβαρών προβλημάτων αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της, προς το Αιγαίο και την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 6 και 2 αντιστοίχως, συνολικώς 8 από τα οποία τα 2 ήταν οπλισμένα , πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας στο F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ και 20 παραβιάσεις του Εθνικού εναερίου χώρου στο κεντρικό Αιγαίο. 

Τέσσερις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν:

- 4αδα τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-4 άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι την 16:57 στα 2.900 πόδια
- Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 άνωθεν νήσων Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι την 16:58 στα 17.000 πόδια  
- Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 άνωθεν Αγαθονήσι την 17:01 στα 20.000 πόδια

    Όλα τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Σχόλια