Το αλβανικό ΥΠΕΞ δεν αποδοκιμάζει τα περί Τσαμουριάς

Διπλωματικές διαστάσεις αποκτά η ανάρτηση του πανό από τους Αλβανούς φιλάθλους, που έκανε λόγο για γενοκτονία της Ελλάδας στην Τσαμουριά, καθώς το Αλβανικό ΥΠΕΞ όχι μόνο απέφυγε να αποδοκιμάσει αλλά στη μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε τους καλύπτει. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι μόνο η Αλβανία δεν έχει έως τώρα καταδικάσει το προκλητικό πανό που ανήρτησαν οι φίλαθλοι. Στην ανακοίνωση αφού επισημαίνονται οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές αρχές καταλήγει: «...Από την αλβανική πλευρά ζητήθηκε να καταδικαστεί επισήμως η θρασύτατη αυτή ενέργεια. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Αλβανία δεν έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα μίας τέτοιας κίνησης, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό». 

Ενώ όμως έγιναν δύο αυστηρά διαβήματα διαμαρτυρίας στα Τίρανα από τον Έλληνα πρεσβευτή, η Αλβανία όχι μόνο δεν έχει κάνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα στη μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου ανέφερε ότι το Τσάμικο είναι ουσιώδες στις διμερείς σχέσεις ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα  και θα πρέπει οι δύο χώρες να το χειριστούν  με ρεαλισμό.  

Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι είναι διατεθειμένο να προβεί σε περαιτέρω διπλωματικές ενέργειες ώστε τα Τίρανα να κατανοήσουν ότι είναι αναγκαίο να καταδικάσουν το προκλητικό περιστατικό με το πανό των φιλάθλων.

Σχόλια